Bedrijfsgegevens

Dansschool Oostveen
Amstelveenseweg 132
1075XL Amsterdam
020-6795331
KVK: 33.101.655

 

 
 MEDEDELING

Dansschool Oostveen is per eind juni 2018 gesloten. Lees verder

Cursussen

Dansen bij Oostveen. Het was een begrip! Duizenden voetjes hebben hun eerste danspasjes geleerd op de zwevende vloer. Professioneel les geven en toch een warme en sfeervolle plek bieden. Dat was erg belangrijk voor ons.

Lees verder

Zaalverhuur

Al meer dan 60 jaar stond Dansschool Oostveen ook bekend als zaalverhuurbedrijf. Onze zaal had een capaciteit tot 100 personen! Wist je dat onze boenmachine soms echt overuren heeft moeten draaien om de vloer weer spik en span te maken voor het volgende feestje of lesavond?

Lees verder

Historie

Piet en Chris van Oostveen behalen hun Lidmaatschapsbewijs en beginnen op diverse locaties een dansschool in Amsterdam

 

 

Lees verder

 
 

Dansschool Oostveen is makkelijk te bereiken


Wij zijn gevestigd aan de Amstelveenseweg 132, 1075 XL in Amsterdam zuid. Schuin tegenover de hoofdingang van het Vondelpark.
Dansschool Oostveen is goed te bereiken met het openbaar vervoer (tramlijnen 1, 2 en 17 en buslijnen 15, 142, 170 en 172).

Vanaf de ring Amsterdam, richting Den Haag neem je de afslag Olympisch Stadion en ga je daarna rechtsaf de Amstelveenseweg op. Je komt na enkele minuten op het stadionplein en daar gaat je omheen en linksaf weer verder de Amstelveenseweg op tot je aan je linkerhand nummer 132 bereikt.

Het betaald parkerenbeleid in de omgeving van Dansschool Oostveen is voor Amsterdamse begrippen zeer soepel. Op werkdagen en zaterdagen van 9:00 uur tot 21:00 uur, laag tarief. Op zon- en feestdagen is het parkeren gratis.

Dansschool Oostveen door de jaren heen

Piet en Chris van Oostveen behalen hun Lidmaatschapsbewijs "Nederlandsche Vereeniging van Dansleeraren" en beginnen een dansschool op een aantal locatie's: de Sluisstraat, de Amstelveenseweg, het latere Huize Bakker op het Mercatorplein en een dependance in Velzen. De Amstelveenseweg is de uiteindelijke hoofdlocatie geworden en gebleven. Tevens verzorgen zij mede de bals en congressen in Krasnapolsky.
lidmaatschapoostveen

Kinderdansen en wedstrijdparen

Beide een intensieve bezigheid. Dansschool Oostveen heeft altijd veel kinderen op les gehad. De woensdag en de zaterdag zaten helemaal vol. Soms mochten ze ook wel eens optreden buiten de deur. Afdansen deden we altijd op zaterdagmiddag. Meestal was het warm met heel veel papa's, mama's en grootouders en er waren altijd jongens te kort. Sommige jongens hadden daarom wel vijf bordjes onder elkaar hangen.

Sommige kinderen oefenden zo hard dat ze mochten wedstrijddansen. En ook vele volwassen wedstrijdparen hebben op deze vloer hard geoefend en zijn dan ook heel ver gekomen.

toonwedstrijd

Themafeesten

Themafeesten waren een jaarlijks terugkomend iets bij Dansschool Oostveen. Of het nu een Diner Dansant was of gewoon een te gek feest waarbij iedereen verkleed was, het was altijd gezellig en geslaagd!

fairyholland

Binnenkort meer

Dansschool Oostveen is gesloten. Voor een mooie openingsdans verwijzen wij u graag naar:

www.dansschoolrobertbogaart.nl

 

Dansschool Oostveen, specialist in Openingsdansen op maat gemaakt!

Je trouwdag is de mooiste dag van je leven. Dit is hét moment waarop jij en je aanstaande de feestavond openen voor vrienden en familie. Wij helpen je graag deze mooie dag helemaal onvergetelijk te maken met een romantische, swingende, spetterende of gekke openingsdans of flashmob. Een unieke openingsdans voor jullie speciaal op maat gemaakt!

De mogelijkheden zijn enorm

Van een ingetogen, eenvoudige dans tot aan een spetterende mix van allerlei gave of gekke moves, alles kan. Hebben jullie niet veel tijd om te oefenen, wil je liever een rustige openingsdans of ben je wel heel bang voor de voeten van je aanstaande? Ook dan maken we voor jullie een makkelijk aan te leren, maar niet minder mooie openingsdans. Maar misschien hebben jullie wel een nummer dat voor jullie heel speciaal is en waarop jullie graag jullie openingsdans zouden doen.  Bijna alles is mogelijk.

 

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we jullie wensen qua dansstijl, sfeer en de muziek. Zie het als een soort inspiratiesessie om te bepalen hoe jullie je openingsdans willen invullen. En zo kunnen wij een goed beeld krijgen van wie jullie zijn, hoe jullie dag er uit ziet en wat voor dans er bij jullie past. 

 

Niet alleen de openingsdans, maar het hele plaatje

Wij adviseren jullie bij alles wat er bij de openingsdans komt kijken. We houden rekening met de jurk, de grootte van de dansvloer. We leren jullie de maat te horen in de muziek en daar in te blijven tijdens het dansen. En hoe je de openingsdans begint en afsluit is net zo belangrijk als het dansen zelf. We maken dan ook altijd een mooi en passend begin en einde aan elke openingsdans.

 

Wanneer beginnen?

Afhankelijk van hoe uitgebreid jullie de openingsdans willen maken is het aan te raden 2 tot 3 maanden voor de bruiloft te starten met de eerste les. Ga daarbij uit van één uur les per één of twee weken. Maar het kan ook sneller, in geval van spoed zijn wij in staat binnen enkele dagen een mooie openingsdans aan te leren. Meestal zijn 3 à 4 lessen van 1 uur voldoende om een leuke choreografie in te studeren.

 

Kan je (schoon)familie niet dansen?

Het is heel gebruikelijk dat na de openingsdans de beurt is aan de kersverse schoonouders om de dansvloer op te gaan. Het is een erg leuke ervaring om met z’n zessen een paar danslessen te nemen om op een eenvoudige manier samen te leren dansen. Twee uurtjes oefenen is doorgaans voldoende om uit de voeten te komen, ook op de rest van de avond.

 

Vrijgezellenfeest

Ook voor een vrijgezellenfeest kunnen wij een leuke dansmiddag/avond organiseren. Klik hier voor de mogelijkheden.

 

Wil je meer weten of een afspraak maken,  neem contact met ons op.